Volg ons op

Over ons

Ondernemend sinds 1935

Tijger Invest is opgericht in 2022. Maar onze geschiedenis gaat verder terug. In 1935 startte de heer Frans Verhoeven een Drogisterij & Optiek-winkel aan de Kapelstraat-Zuid in Meerveldhoven. Een echte middenstandswinkel, met een regionale functie. Klanten kwamen van alle omringende dorpen voor ‘een bril van Verhoeven’. Het was ook vanzelfsprekend dat zoon Tijn op zijn 16e direct in het bedrijf trad.

Eind jaren ’80 werd besloten de drogisterij af te stoten, en de focus volledig te leggen op de optiek. Onder leiding van Tijn groeide het bedrijf gestaag: zelfstandige optiekondernemers zonder opvolging konden hun bedrijf in goede handen van Optiek Verhoeven overdragen. De naam, het personeelsbestand en de bedrijfscultuur van iedere winkel die werd toegevoegd, bleef behouden. Zo groeide het bedrijf van één optiekwinkel in Veldhoven, naar een groep van ruim 25 optiekwinkels, 10 audiologiewinkels en één contactlenzencentrum in Eindhoven en omstreken.

De derde generatie deed in 2014 zijn intrede; zoon Wouter trad toe tot het familiebedrijf. Door een team van gedreven professionals – onder leiding van Tijn – werd Optiek Verhoeven en al haar vestigingen aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Veldhoven, waar aan de Kapelstraat-Zuid 6 nog steeds de eerste winkel te vinden is.

WEBSITE OPTIEK VERHOEVEN

 

 

 

Samen successen vieren, daar krijgen wij energie van.

Oprichting Tijger Invest

In 2021 ontstond er een landelijk initiatief van acht zelfstandige optiekondernemers, om de handen ineen te slaan. De positie van de grote optiekketens kon beter bestreden worden door samen te werken. Met het aanzoeken van een externe investeerder, werden deze acht familiebedrijven samen één: de EyeCare Groep.

EyeCare Groep zorgt voor de continuïteit van het familiebedrijf. Door een samenwerking aan te gaan met andere krachtige lokale spelers, kan een vuist gemaakt worden in een concurrerende markt. EyeCare Groep staat voor de hoogste kwaliteit oog- én hoorzorg, in heel Nederland.

Voor Tijn en Wouter een moment om verder te kijken. Ondernemen zit immers in het bloed. Daarom wordt in 2022 Tijger Invest opgericht. Een investeringsmaatschappij van waaruit kansen gezocht worden op het gebied van (commercieel) vastgoed en bedrijfsdeelnemingen.

In alle jaren hebben we een bewezen track record in het overnemen van succesvolle optiekondernemingen. Graag passen we deze kennis op andere markten toe. Alleen samen met onze partners komen we tot de meest optimale resultaten. We weten wat er nodig is om te excelleren en denken daarom ook niet in problemen, maar in oplossingen.